יום שישי, 6 בספטמבר 2013

פייר מרקוליני.

בוקר חדש הגיע, עוד יום חמים ודביק, אחרי היום הקודם היינו זקוקים לקצת הפסקה מכל הפטיסרי והסוכר שאכלנו. אבל  המשימה עדיין לא הושלמה ולפנינו עוד יום ארוך גדוש מתוקים .. 
החלטנו להתחיל בקטן, אבל ממש קטן. עם פרלין שוקולד קטן :)
אז לקחנו את המטרו היישר לפייר מרקוליני!



פייר מרקוליני הוא שוקלטייר מעולה, והחנות שהגענו אליה הייתה קטנה ומאוד אלגנטית. אם לא היו תמונות של שוקולד על החלון לא היינו מנחשים שזה המקום ומכוון שהספקנו ללכת קצת לאיבוד בדרך והגענו דיי מותשים למקום.
בתוך החנות יש ריח מטריף של שוקולד ודוגמאות של קקאו מתהליכי ההפקה שלו בכוסות המציעות טעימה. המוכר היה בחור צעיר וחביב שמאוד שמח לקשקש איתנו ולתת טעימה קטנה ועל הדרך גם גילינו שיש לו משפחה בישראל.. איך לא :).




מרקוליני מוכר מגוון פרלינים, שעשויים מקקאו בדרגות שונות של אחוז מוצקי קקאו, אבקות להכנת שוקו פריזאי חם ומקרונים (כי איך אפשר בלי).


הפרלינים הקלאסיים - רושר שעשוי משקדים מסוכרים מצופים שוקולד.


טראפלס שוקולד מצופים קקאו שניראו כמו אבנים קטנות .



אפשר לרכוש בודדים או במארזים מוכנים שניראים כמו קופסאות תכשיטים מעוצבות. היה לנו חבל לאכול אותם, הן ניראו כל כך מושלמים. בקופסא הזו למשל כל פרלין עשוי מזן אחר של קקאו, אין לי מושג אם יש להם טעם שונה כי הם היו ממש יקרים..






בסופו של דבר אחרי חצי שעה של דיבורים והסברים על כל השוקולדים, יצאנו צפויים להחריד כשבחרנו שני מקרונים ואף לא פרלין אחד. אבל כן רכשנו שקית של אבקת ליקר קקאו (ככה קוראים לשוקולד שנוצר לאחר עיבוד ראשוני של פולי הקקאו במפעל כשהוא הופך למעין נוזל של מוצקי קקאו וחמאת קקאו , מסתבר שאין לזה שום קשר לליקר), עם זה היינו מלאי תקווה להכין משקה שוקולד חם משלנו בחזרה בישראל. קיבלנו הכוונה לפטיסרי הבא בתור מהמוכר החייכן ויצאנו לדרך.

המקרונים אגב, היו מעולים. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה