אחרי הסיור בכנסיית מדלן וחווית העוגה הסגולה שלא תחזור על עצמה לעולם, הגענו להדיארד, ממלכת הפירות המסוכרים והמרמלדות!
עד עכשיו לא נתקלנו במרמלדות רבות בפטיסרי שפקדנו, והדיארד היא המקום המושלם לטעימות של מרמלדה.
הדיארד מחולקת לכמה חללים, בראשון פירות מסוכרים ומרמלדות, בשני חליטות תה מסוגים שונים, לאחר מכן קפה ויינות ולבסוף מעדנייה של מיני מרקחות ומעדני גורמה צרפתים (פואה-גרה לדוגמא) ומחלקת פירות אקזוטיים (מי חיפש שיזף ארץ ישראלי?)
את אמנות הכנת הפירות המסוכרים הם לא ששו להסביר, אבל הויטרינה הצבעונית הייתה מרשימה ביותר, עשרות סוגי פירות שמורים בצורתם המקורית, חצי שקופים מתהליך השימור ובעלי מעטה מבריק של סוכר.
המרמלדות היו מסודרות בערימות צבעוניות אחת ליד השניה על פי גוונים, קוביות קוביות של פרי מתוק מרוכז ועטוף בסוכר. אפשר לקנות בודדים, במשקל או בחבילות ארוזות מוכנות במחיר מופקע. הבעיה עם המרמלדות, שברגע שמתחילים קשה מאוד להפסיק, הטעמים של הפרי נשמרים בצורה מדויקת שאין שום קשר לריבות ביתיות שלעיתים מאבדות כל זכר לפרי שממנו הוכנו.
בכניסה לחנות יש ויטרינה קטנה של עוגות, למי שלא הספיק להצטייד בהן עד כה...
אנחנו בחרנו במספר מרמלדות שנעלמו במהירות שיא ובערמון מסוכר שהיה מתוק בצורה יוצאת דופן.

התחנה הבאה היא האתגר הגדול, פושון.
View Paris 2013 in a larger map
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה